فهرست

گوشی ها تبلت ها حاصل پیشرفت روز افزون تکنولوژی هستند که به دلیل استفاده راحت و امکانات فراوان در طول روز به طور مداوم مورد استفاده قرار میگیرند که این امر باعث میشود در روزانه دو بار یا بیشتراین دستگاه های الکترونیکی شارژ شوند.استفاده از سیستم های اینترنت wifi ,data شارژ گوشی ها را به شدت کاهش می دهند و گاهی تمام این اوامر باعث میشود که در اوج نیاز به گوشی و تبلت,این تکنولوژی های کاربردی شمارا تنها بگذارند و خاموش شوند.

پاوربانک(قطعه کوچک مشهور)

قطعه های کوچکی که در نبود پریز برق به داد گوشی های هوشمند و تبلت ها میرسند.قطعه های کوچکی که در واقع میشود آن ها را باطری نام گذاری کرد و توانایی ذخیره کردن انرژی الکتریکی را دارند تا در صورت لزوم توسط پورت usb,اسپیکرهای پرتابل,سیستم های gps,mp3پلیرها,تلفن های هوشمند و تبلت هارا شارژکنید.

چه انتظاراتی از این همراه همیشگی گوشی ها میتوان داشت؟

1_عملکرد هوشمند:عملکرد هوشمند را میتوان اینگونه تعریف کرد که هنگامی که دستگاه شما شارژ مورد نیاز را دریافت کرد جریان الکتریسیته به طور خودکار قطع میشود.دغدغه ایی که شاید کوچک باشد اما بسیار مهم است,شاید بسیاری از مردم نسبت به این نکته که گوشی ها نباید بیش از انداره شارژ شوند بی توجه باشند و این امر باعث بالا رفتن دمای داخلی باطری و در نتیجه پایین آمدن عمر آن شود وبه طور مرتب مجبور به عوض کردن باطری گوشی های خود شوند و این امر زمانی بیشتر دیده میشود که در گوشی هایی مانند sonyامکان عوض کردن باطری گوشی توسط خود شخص وجود ندارد.

2_آتش سوزی؟صفر درصد

بعض پاوربانک های موجود دربازار دارای سیستم حفاظتی در مقابل اتصال کوتاه هستند.آتش سوزی حتی با یک جرقه کوچک هم اتفاق می افتد.

3_ شارژ و دشارژ

یک پاوربانک این توانایی را دارد که بیش از 1000بار شارژ و دشارژ شود که البته این عامل به باطری موجود در داخل پاوربانک نیز بستگی دارد اما هر چه کمتر از این ویژگی استفاده شود به نفع باطری پاور بانک است زیرا موجب ضعیف شدن آن میشود.

یک اشتباه پر رنگ:

اگر قصد امتحان کردن ظرفیت نامی پاور بانک را دارید این اشتباه رایج را تکرار نکنید.هنگامی که میخواهید تعداد دفعات شارژ گوشی را چک کنید حتما باید دستگاه خاموش باشد زیرا با روشن بودن دستگاه تنها وظیفه شارژ باطری بر عهده پاور بانک نخواهد بود بلکه با روشن بودن آن وظیفه تامین انرژی کارکرد سیستم های الکترونیکی مختلف را نیز متحمل خواهد شد واین امر باعث ایجاد تفاوت با ظرفیت واقعی میشود.

محاسبه:

برای این که بتوانیم از روی اعداد و ارقام یا به عبارتی دیگر به طور واقعی تعداد دفعاتی که یک پاور بانک میتواند یک گوشی را شارژکند میتوانیم از این روند استفاده کنیم==>ظرفیت دستگاه را بر تخلیه دستگاه تقسیم میکنیم و در راندمان  و ظرفیت پاور بانک (MAh)ضرب میکنیم.فرض کنید باطری گوشی شما ظرفیت 1500mahرا دارد و شما با تهیه پاور بانکی که6000mah است میتوانید گوشی خود را دو و نیم بار شارژ کنید.

*ظرفیت پاور بانکها براساس میلی آمپر ساعت است و mAhمخفف کلمه میلی آمپر ساعت است که   به این منظور نشان داده میشود.==> 6000*0.8*0.8/1500=2.5

Mah یا میلی آمپر ساعت مقدار انرژی موجود و در دسترس را نشان می دهد و همچنین باطری هایی که ظرفیت بالاتری را دارند دیرتر شارژ خوذ را از دست می دهند

*هزار میلی آمپر ساعت برابر 1 آمپر ساعت می باشد==>1000mAh = 1.0Ah

در باطری ها یکای میلی آمپر ساعت بیشتر از آمپر ساعت رواج دارد.

قطعات تشکیل دهنده پاور بانک

به طور خلاصه برای توضیح اساس کار پاور بانک و اجزا آن میتوانیم بگوییم که ابتدا باید پاور بانک را به وسیله مینی سوکت یو اس بی (mini usb ) ورودی که توسط کابل به برق یا کامپیوتر شخصی متصل میشود شارژ کنیم  تا انرژی الکتریکی را در خود ذخیره کند , پس دو قسمت مهم ارتباطی پاور بانک مینی پورت یو اس بی (mini USB)  و یک پورت یو اس بی می باشند . لازم به ذکر است که بسته به مدل پاور بانک ممکن است پورت های اضافی دیگری هم موجود باشد اما وجود این دو پورت در هر پاوربانک ضروری است.

تقسیم بندی کلی پاور بانک ها

اگر بخواهیم پاور بانک ها را به ظور اختصاصی معرفی و دسته بندی کنیم باید با باطری آنها آشنا شویم:

A_باطری های لیتیوم پلیمری  و یونی :این نوع از باطری ها که جدیدا بسیار بیشتر از تکنولوژی های قدیمی (یعنی همان باطری های کادمیومی ) مورد استفاده قرار میگیرند و حتی میتوان گفت که به طور کامل جایگزین آنها شده اند ایده جدیدی در تکنولوژی باطری ها هستند  و ویژگی درخشان دخیره سازی برای ظرفیت های بالا در حجم کم را شامل میشوند. برای شناخت بهتر این باطری ها بد نیست با مفهوم ساده آمپر آشنا شویم ==> آمپر یعنی شدت جریان عبوری نکته ایی که باید در هنگام خرید پاور بانکها دقت کنیم آمپر است.هرچه میزان آمپر یک پاور بانک بالا تر باشد تعداد دفعاتی که میتواند یک دستگاه را شارژ کند بالاتر میرود.یعنی هرچه آمپر بالاتر باشد جریان بیشتر است و وقتی جریان بیشتر باشد تعداد دفعات شارژ بالا میرود.

B_سری دیگر باطری ها باطری ها ی نیکل کادمیومی هستند که از دخیره کردن انرژی برای مدت طولانی محروم اند مثلا اگر این باطری هارا شارژ کنید واین انرژی الکتریکی ذخیره شده در باطری مورد استفاده قرار نگیرد نباید این انتظاررا داشت ک ماه بعد همچنان این انرژی داخل باطری محفوظ مانده باشد. و مشکل دیگر این باطری ها این است که اگر قبل از تخلیه کامل به برق زده شود ممکن است قابلیت برق دهی آنها کمتر شود. به طور کلی چگالی انرژی باطری های لیتیومی 2 برابر باطری های کادمیومی است.

تقسیم بندی نوعی

1_ ممکن است برای عده ایی جالب باشد که قاب گوشی آنها باعث شارژ دهی شود گروهی از پاور بانکها این امکان را به استفاده کنندگان خود داده است که حتی برای شارژ گوشی خود زحمت حمل یک کابل را نکشند البته این قاب های شارژ ده برای گروه های خاصی از گوشی ها ارايه میشود و از معایب آنها میتوان به ظرفیت پایین آنها اشاره کرد.

2_پاور بانک هایی که  دارای پنل های فتولتاییک بوده و احتیاج به انرژی الکتریکی ندارند و تنها با قرار گرفتن در مقابل نور خورشید شارژ میشوند این پاور بانکها مناسب برای سفرهایی است که شما به هیج وجه دسترسی به پریز برق حتی برای شارژ پاوربانک خود ندارید.اما ازایراد های این نوع کند بودن و دیر شارز شدن است.

3_ نوع سوم پاور بانک هایی هستند که بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند و گوناگونی سایز و ظرفیت آنها که برای بیشتر دستگاه های دیجیتال قابل استفاده است یک پوون مثبت به حساب می آید

ارسال دیدگاه